dimarts, 4 d’octubre del 2016

Ja està oberta la Mostra 2016!

Un any més, per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia, el CREAIF (Centre de Recursos per a l'Ensenyament, Aprenentatge i Innovació de la Filosofia) convoca la 10a Mostra de Fotofilosofia 2016.

La proposta consisteix, com en anys anteriors, a fer una fotografia digital i acompanyar-la amb una frase relacionada amb la imatge que ens faci pensar. Aquesta frase servirà de títol a cada entrada, haurà de tenir forma de pregunta i haurà de tractar un tema filosòfic universal. La idea és -com diuen els organitzadors- recollir "espurnes de pensament" de l'alumnat de Secundària, expressades de forma brillant i recolzades en un suport visual atractiu.

Com a exemple, aquí us deixem una selecció de les fotos fetes l'any 2011 per l'alumnat de l'Institut Montjüic de Barcelona:



Termini
Del 12 de setembre al 2 de novembre de 2016.

Participació
Mitjançant aquest bloc. Per penjar les fotos i els textos cal que ens les envies prèviament a l'adreça de correu que figura al marge juntament amb la resta d'informacions que especifiquem tot seguit. D'aquesta manera, cada entrada del bloc inclourà els següents elements:
  1. Un títol o encapçalament filosòfic, en forma de pregunta.
  2. La foto triada en mida gran i format JPEG.
  3. La indicació de la seva autoria i la data: "Feta per ... (nom, classe, mes, any)".
  4. Les etiquetes o categories filosòfiques corresponents als temes habituals que es tracten dins les matèries d'Ètica i Filosofia. Per exemple: el mite de la caverna, Plató, Kant, realitat i ficció, empirisme, Nietzsche, antropologia, metafísica...
Requisits
  1. Les imatges han de ser totalment originals i han d'estar fetes per la persona que les presenta. 
  2. Com a màxim, cada participant pot presentar dues fotografies.
  3. El format de les fotos ha de ser JPEG i el pes de cada fitxer no hauria d'excedir els 600 kb. 
  4. Cada participant ha d'assegurar que disposa dels drets d’ús de la imatge. 
Cal recordar, a més, que les fotofilosofies podran ser publicades també en altres llocs i que se sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, amb ús no comercial i sense modificació.

Procediment
Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic que es farà el proper 16 de novembre de 2016 a les 17 hores a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB (Universitat de Barcelona), on podran assistir tots els autors i les autores dels centres participants i rebran un reconeixement per la seva participació.


Consells
Els principals criteris per a valorar les fotografies seran: la bona construcció de la pregunta, el valor artístic de la imatge (així com la seva qualitat) la originalitat de la relació frase-imatge.

Ànims i molta sort a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots deixar aquí un comentari sobre l'entrada