dijous, 29 de setembre de 2011

Ja podem participar a la Mostra!

Per tal de celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia, que tindrà lloc el proper novembre, el CREALF (Centre de Recursos per a l'Ensenyament, Aprenentatge i Innovació de la Filosofia) convoca la 5a Mostra de Fotofilosofia 2011.

La proposta consisteix a fer una fotografia digital i acompanyar-la amb una frase relacionada amb ella que ens faci pensar. Aquesta frase servirà de títol a cada entrada, haurà d'estar relacionada amb un tema filosòfic universal i haurà de tenir forma de pregunta. La idea és recollir "espurnes de pensament" de l'alumnat de Secundària, expressades de forma brillant i recolzades en un suport visual atractiu. Aquí us deixem una selecció de les fotos de l'any passat com a exemple:


Termini:
Del 12 de setembre fins al 31 d'octubre de 2011.

Participació: 
Mitjançant aquest bloc. Per penjar les fotos i els textos cal que ens les envies prèviament a l'adreça de correu que figura al marge juntament amb la resta d'informacions que especifiquem tot seguit. D'aquesta manera, cada entrada del bloc inclourà els següents elements:
  1. Un títol o encapçalament filosòfic, en forma de pregunta.
  2. La foto triada en mida gran i format JPEG.
  3. La indicació de la seva autoria i la data: "Feta per ... (nom, classe, mes, any)".
  4. Etiquetes o categories filosòfiques corresponents als temes habituals que es tracten dins les matèries d'Ètica i Filosofia. Per exemple: el mite de la caverna, realitat i ficció, Nietzsche, antropologia, metafísica...
Requisits:
Les imatges han de ser totalment originals (preferible) o estar lliures de drets d'autor. En qualsevol cas, cal que cada participant s'asseguri que disposa del dret d’ús de la fotografia (que pot ser pròpia o no). El format de les fotografies ha de ser JPEG i el pes del fitxer no hauria d'excedir els 600 kb. Cal recordar que les fotofilosofies podran ser publicades també en altres llocs i que es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, amb ús no comercial i sense modificació.

Procediment:
Cada centre seleccionarà un 10% de les millors fotografies per presentar-les a l’acte públic que es farà el proper dia 17 de novembre a Barcelona, on podran assistir tots els autors i les autores dels centres participants i rebran un reconeixement per la seva participació.

Consells:
Els principals criteris per a valorar les fotografies seran: bona construcció de la pregunta, fotografia ben relacionada i originalitat de la relació.

Ànims i molta sort a tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols pots deixar aquí un comentari sobre l'entrada